keskiviikko 19. toukokuuta 2010

18.5.2010 Aamu lietteillä

Kerrankin ajoissa Yyterin lietteillä, jo ennen auringonnousua. Selväksi kuitenkin kävi, että näin hienot kelit eivät ole kahlaajamuuton seuraamisen kannalta niitä parhaimpia; suurin osa painelee hienossa kelissä ohitse korkealta ja kovaa.

Reilun 30 ristisorsan parvi liikuskeli alueella, joukosta löytyy myös tarkemmin katsomalla koiras lapasorsa.Käynti poiki sentään yhden uuden kuvapinnan, heinätavin. (158) Kuvattu kaukaa ja naurulokkiin verrattuna näkee, että sorsa ei iso ole, mutta tunnnistaahan sen tuosta.Auringon noustessa kasteiset ruohotöppäreet näyttävät kauniilta.Kahlaajapuolelta lajit jäivät aika vähiin. Suosirrin siritystä sentään sai kuunnella ja kuvakin tuli.Nämä taas ovat lapinsirrejä.Ainoat vähän kesymmät linnut lietteillä (västäräkkejä lukuunottamatta) olivat kaksi valkoposkihanhea.Aamulla lietteillä tapaa varmasti muita lintujen katselijoita. Tämä porukka on luontokartoittaja-kurssilaisia.Iltasella kävin kurkistamassa Enäjärvellä. Linnut ovat siellä jo vähenemään päin. Tässä nokikana, jota myös leikkisästi keilapalloksi kutsutaan.Järven runsain laji edelleen tukkasotka. Tässä lajikuvat koiraasta ja naarasta.
2 kommenttia:

  1. Keilapallon kuvasta tykkäsin kovasti, kaunista vihreää ja nuo heijastukset. Enammän kuin lajikuva. Lapinsirrit myös upea, ehkäpä parempikin.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset. Heijastukset tosiaan tuli mukavat nokikanakuvaan. Tyyni vedenpinta on muutenkin aina hyvä lähtökohta kuville.

    VastaaPoista