maanantai 2. toukokuuta 2011

1.5.2011 Teerisoitimella

Mikäs sen mukavampi tapa viettää vappu, kuin teltassa keskellä suota -3 asteen pakkasessa. Paikkana Virrat, ja taas Kari Leon vieraana, kuten syksyllä kuukkeleita kuvaamassa. Porukkana myös sama nelikko, Mika, Hannu, Mikko, sekä allekirjoittanut. Ajeltiin Virroille jo hyvissä ajoin edellisenä iltana ja siellä Karin ja Tuomon opastuksella etsimään teltoille hyviä paikkoja. Teeret eivät sitten lopulta tulleet niin lähelle, kuin toivottiin, mutta kuvia tuli silti ekakertalaisille ihan mukavasti.


Yö suolla oli jo itsessään elämys. Johonkin aikaan yöllä paikalle ilmestyneet kurjet alkoivat huutaa, ja se huuto leikkasi yön hiljaisuutta varsin vaikuttavalla tavalla. Myös helmipöllön ääntä sai kuunnella.
Esimmäisen kerran heräsimme teerien pulinaan 3:30 yöllä. Pimeässä hädin tuskin erotti teerien hahmot, ja ne poistuivatkin pian paikalta. Viiden aikaan ne tulivat uudelleen, ja siitä seuraavat kaksi tuntia päästiin yrittämään kuvia.

Teeri - Lyrurus tetrix - Black Grouse


Puoli kuuden aikoihin aurinko alkoi kajastaa metsän reunan takaa, joka tarjosi mahdollisuuden hienoihin valoihin.

Aamulla sitten piti vielä pakata kaikki kamat, ja raahata ne pois upottavalta suolta. Saihan siinä vähän liikuntaa. Kävimme vielä aamusella kävelemässä läheisellä aarnialueella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti