perjantai 23. maaliskuuta 2012

18.3.2012 Kevätmuuttoa

Karoliina ja Marko käymässä taasen Porissa, joten kävimmme tekemässä pikku kierroksen katselemassa muuttolintujen saapumista. Kuluneella viikolla pelloille oli jo ilmestynyt ainakin laulujoutsenia, hanhia ja töyhtöhyyppiä.
Ajelimme Kalloon haahkojen toivossa, mutta talvi piti vielä merta senverran otteessaan, että lintuobjektiiveille ei löytynyt käyttöä.




Vesiliikennettäkin näkyi. Mieleen tuli, että mihinköhän tuokin oli menossa. Tuota aallonmurtajien välin virtauspaikkaa lukuunottamatta meri näytti olevan jokapuolelta ahtojäiden vallassa.


Kyläsaaren pelloilla oli jonkin verran joutsenia sekä vähän hanhia. Pellolla näkyi myös töyhtöhyyppiä ja kottaraisia, mutta ne olivat turhan kaukana kuvattavaksi. Pää on nyt kumminkin auki lintujen muuton suhteen ja tästä ne määrät ja lajit lähtevät kasvuun!

Laulujoutsen - Cygnus cygnus - Whooper Swan



Kanadanhanhi - Branta canadensis - Canada Goose


Aamusella päästiin ottamaan kuvia lumikosta ikkunan läpi. Pikkuinen otus oli hauska seurattava, kun se yritti repiä jäisestä talista itselleen einestä. :)

Lumikko - Mustela nivalis - least weasel



keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

11.3.2012 Herrainpäivillä

Tekee hieman tiukkaa keksiä lähiseudulta paikkoja, jossa ei ole lähiaikoina käynyt, ja josta voisi löytyä jotain mielenkiintoista kuvattavaa. Päätin sunnnuntaina käväistä Herrainpäivillä Krasöörannokan luotopolulla katsomassa onko talven ote yhtään hellittänyt.
Poikkesin menomatkalla Yyterin kautta. Kevätaurinko oli ainakin Yyterissä jo purrut dyyneihin, joiden huiput olivat paljastuneet lumen alta ja lahdellakin oli avovettä. Krasöörannokka näkyy lahden toisella puolella.

Yyteri


Voimakas luoteistuuli myllersi vettä ja jäitä voimakkaasti, enkä nähnyt merellä kuin yhden kyhmyjoutsenen.
Krasöörannokan luontopolun vanhasta kuusikosta löytyi kuitenkin pari kaunista pikkulintua poseeraamaan kameralle.

Töyhtötiainen - Lophophanes cristatus - Crested Tit



Puukiipijä - Certhia familiaris - Treecreeper



Töyhtötiainen ja puukiipijä ovat tavallisia vanhojen metsien asukkeja, mutta Mäntyluodontien varresta löytyi täälläpäin hiukan harvalukuisempi lintu; lapinharakka eli isolepinkäinen. Autonikkunasta pääsinkin harvinaisen hyvälle hollille ja taisi tulla parhaat kuvat itselle ko. lajista.

Isolepinkäinen - Lanius excubitor - Northern Grey Shrike



Meri-Porin keikan lisäksi käväisin vielä Keskussairaalan luona vilkaisemassa hiljattain saapuneita mustavariksia. Meteli olikin kova kun mäntyjen latvoissa kisattiin pesäpaikoista ja reviireistä.
Mustavaristen tulo joukolla on varma kevään merkki, muutamassa viikossa seuraa jo monia muita lajeja perässä!

Mustavaris - Corvus frugilegus - Rook

tiistai 6. maaliskuuta 2012

3.-4.3.2012 Reposaaressa

Upeat ilmat koko viikonlopun. Lauantaina kävin aamulla Reposaaressa. Kalasatamassa on viihtynyt ainakin yksi isolokki jo pidemmän aikaa, ja poikkesin kurkkaamassa paikalla. Sulan reuna oli kuitenkin kaukana ja lokit siellä istumassa, joten totesin samantien ettei sieltä mitään isolokkikuvaa irtoa. Jatkoin matkaa takarannalle.



Porin Karhu


Pois lähtiessä poikkesin vielä Siikarannassa, jonka edustalla uiskenteli parvi pilkkasiipiä. Taustalla Kaija.

Pilkkasiipi - Melanitta fusca - Velvet Scoter


Mäntyluodontien varrella istuskeli pari teertä.

Teeri - Lyrurus tetrix - Black Grouse


Sunnuntaina kävin nappaamassa muutamat kuvat Päärnäisten koristeomenapuissa ruokailevista tilhistä.

Tilhi - Bombycilla garrulus - Bohemian Waxwing



Koska tänä vuonna ei ole tullut yhtään kuvaa viiksitimaleista, päätin käväistä Ooviikissa tarkistamassa olisiko siellä mitään mahdollisuuksia. Ruovikko oli myös siellä pahasti myrskyissä tuhoutunut, näyttää siltä, ettei tänä talvena tule timalikuvia. (kuva otettu kännykällä)

Ooviiki


Looppuun taas muutama kuva Kallosta, jossa käväisin yhtenä iltana aiemmin viimeviikolla. Vedessä oli niin paljon ajelehtivia jäälauttoja, ettei pidemmän valotuksen kuvista tullut mitään. Muutama kuva kumminkin taas jäi saaliiksi.

Kallo