lauantai 23. huhtikuuta 2011

22.4.2011 Käärmeitä ja perhosia

Kävimme viikolla yhtenä iltana Mikon kanssa Niittymaalla tsekkaamassa käärmepaikkaa. Muutamia käämeitä löytyikin, yksi kyy ja jokunen rantakäärme. Illalla käärmeet olivat jo varsin arkoja ja vilkkaita lämmiteltyään päivän auringossa. Kyy vilahti heti piiloon, mutta muutama rantakäärmekuva jäi saaliiksi.

Rantakäärme - Natrix natrix - grass snake


Mielellään poseeraava sisilisko pääsi kuvaan vasten sinitaivasta.

Sisilisko - Zootoca vivipara - common lizard

Pitkäperjantai alkoi sateisesti, mutta suuntasin aamulla Toejoen pallokentälle sepelrastaan toivossa. Lintu oli ollut paikalla jo toista päivää, ja niin oli nytkin. Ilmakin alkoi kirkastua jonkin ajan kuluttua. Sepelrastas kuuluu harvalukuisiin läpimuuttajiin, joten mukava oli nähdä moinen. Lisäksi kentällä sattui olemaan kulorastas, josta myös kuvapinna. Eli sepelrastas 196 ja kulorastas 197.

Sepelrastas - Turdus torquatus - Ring Ouzel

Kulorastas - Turdus viscivorus - Mistle Thrush

Iltapäivällä käytiin Tarun kanssa kävelemässä Yyterin lietteillä. Ei tosin paljoakaan pitkospuita kauempana, eikä montaa lajiakaan sieltä tullut. Varsinaiset lietteet ja rantaniitty olivat sulat, mutta Preiviinkinlahti oli jäässä. Jään reunalta kuvasin pari ristisorsaa.

Ristisorsa - Tadorna tadorna - Common Shelduck

Lietteille menevällä metsätiellä tuntui lentelevän mukavasti perhosia. Eniten nokkosperhosia, mutta myös neitoperhosia, suruvaippoja, ja yksi herukkaperhonenkin.

Neitoperhonen - Inachis io - European Peacock

Herukkaperhonen - Nymphalis c-album - Comma

Suruvaippa - Nymphalis antiopa - Mourning Cloak

Vuodenpinnapäivitys:

97 Sepelrastas
98 Punakylkirastas
99 Kulorastas
100 Västäräkki
101 Tylli
102 Suosirri
103 Räyskä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti