torstai 1. heinäkuuta 2010

28.6.2010 Nuolihaukkoja Pitkäjärvellä

Lomalla. Aamulla poikkesin Lattomeren hiekkakuopille katsomaan olsiko mustakurkku-uikuilla poikaset. Arvoitukseksi jäi, koska kuopat ovat jo niin umpeenkasvaneet, että näkyvyys on heikko. Myös kettu oli katselemassa paikkoja...



Päätin lähteä katsomaan olisiko Pitkäjärvellä nuolihaukkoja korentojahdissa. Olihan niitä 3 kpl, mutta kovin korkealla lentelivät. Kuvapinna (178) kuitenkin tuli, koska nuolihaukasta ei kelvollista kuvaa aiemmin löytynyt. (Sarvipöllöstä tuli 177, joka jäi mainitsematta edellisessä blogimerkinnässä.)



Muita lintukuvia ei paikalta irronnut. Kesän ensimmäinen ritariperhoshavainto tuli kuitenkin, mutta oli senverran kiireistä sorttia että kuvat jäivät saamatta. Tienpientareeella lenteli vähän rauhallisempi suokeltaperhonen.



Tämä taas on luultavasti ratamoverkkoperhonen.



Kotimatkalla poikkesin vielä Ulvilan Massilla, josta löytyi ihan sattumalta leppälintuperhe. Mukava yllätys päästä leppälintuakin kuvaamaan kunnolla.

Koiras,



naaras,



ja poikaset.



Vielä Massilta ilmeisen makoisa päivänkakkara, kun noin ahdasta on. Asialla kulta-/kuparikuoriainen ja kimalaiskuoriainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti