tiistai 22. maaliskuuta 2011

20.3.2011 Euran reissu

Sunnuntaiksi oli ennustettu kaunista ilmaa, joten päätin ajella heti aamulla aikaisin Euraan etsimään Eurajoessa talvehtivia Pikku-uikkuja. Linnut löytyivätkin joelta pian, mutta yhtä kaukaa, kuin viimetalvenakin. Kuvat ei siis parantuneet, mutta havaintokuva tuli taas otettua. Kuten viimetalvenakin, uikut katosivat nopeasti kokonaan, eikä niitä enää tuon alun jälkeen näkynyt.


Pikku-uikku - Tachybaptus ruficollis - Little Grebe

Joen vartta tuli hiukan käveltyä lumikengillä ja olihan siellä muitakin "lättäjalkoja" ollut liikkeellä. Jälkien aiheuttajatkin näkyivät pellolla.
Laulujoutsen - Cygnus cygnus - Whooper Swan

Yhdessä kohtaa katselin suoraan vasta-aurinkoon, että mikäs ruskea mötti se tuolla kasvien joukossa on. Aurinko vain paistoi niin kirkkaasti, että ei saanut selvää ja vaikka otin kuvan, ei siinä kirkkaudessa nähnyt kameran näytöltäkään mitään. Ajattelin, että oli varmaan jotain mädätyneitä kasveja ja jatkoin matkaa. Kotona vasta huomasin kuvasta, että olikin ollut minkki!


Minkki - Neovison vison - American mink

Joelta jatkoin Kauttuan ruukinpuistoon vähän matkan päähän, jossa on nähty parikin pähkinänakkelia ruokinnalla viimeaikoina. Käynti kannatti ja pähkinänakkelikuvani paranivat huomattavasti edellisestä yrityksestä.
Tässä talo jonka ruokinnalla nakkelit kävivät.Nakkeleilla tuntui olevan kevättä rinnassa, kun jossain vaiheessa intoutuivat villiin leikkiin lentäen peräkanaa puiden ympärillä, ja välillä laulaen. Voisivatkohan ne pesiä tuolla tänävuonna?


Pähkinänakkeli - Sitta europaea - Eurasian NuthatchNäkyy niille kelpaavan auringonkukansiemenetkin.Pähkinänakkelien lisäksi ruokinnalla kävi pari pyrstötiaista.


Pyrstötiainen - Aegithalos caudatus - Long-tailed Tit

Kotiin mennessä poikkesin vielä Hilskan sillalla katsomassa olisiko edellisenä päivänä nähty pikkujoutsen paikalla. Ei ollut, mutta oli edes vuoden ekat kyhmyjoutsenet.


Kyhmyjoutsen - Cygnus olor - Mute Swan

1 kommentti:

  1. Raikas tuulahdus kevääseen.

    Hienot kuvat nakkelista, pyrstötiaisella on sellainen "vauvamainen" olemus.

    VastaaPoista