keskiviikko 4. tammikuuta 2012

17.11-2.12.2011 Costa Blanca, Panama, Osa 5

Vielä viides ja viimeinen kuvasetti Panamasta. Hotellialueen lähistöllä on jonkinlainen hylätty vanha lentokenttä, tai sitten hoitamatta jäänyt varalaskukenttä. Jokatapauksessa laaja aukea alue houkuttelee tiettyjä lajeja, kuten esimerkiksi petolintuja.


Yksi koko reissun upeimmista lajeista löytyi päivystämästä kentän reunalla olevasta kelosta. Petolinnut ovat aina upeita kun niitä pääsee läheltä näkemään ja amerikanliitohaukka on valkoisena ja uljaana todella kaunis lintu.

Amerikanliitohaukka - Elanus leucurus - White-tailed Kite


Toisena päivänä samaisessa kelossa päivysti soreahiirihaukka. Suomalaiselle harvinaista herkkua, kun pääsee läheltä petolintuja kuvaamaan.

Soreahiirihaukka - Buteo magnirostris - Roadside Hawk


Kentän reunan puista taas tuli ikuistettua komea vaaleakarakara. Niitä näkyi muuallakin, mutta parhaiten hollille se sattui juuri kentän luona.

Vaaleakarakara - Milvago chimachima - Yellow-headed Caracara


Alueen heinikoissa elää varmasti kaikenlaista, tätä ampiaispesää en uskaltanut mennä lähemmin tarkastelemaan.


Aukean heinikon lajeihin taitaa kuulua laahustyranni, sellaista en missään muualla nähnyt. Erittäin mukava tuttavuus pitkine pyrstösulkineen. Pitkät pyrstösulat eivät näyttäneet ainakaan lentämistä haittaavan, niin taitavasti se mutkitteli saalistaessaan heinäsirkan ilmasta.

Laahustyranni - Tyrannus savana - Fork-tailed FlycatcherHeinikoissa pyöri myös joitain pikkulintuja, ehkä tavallisimpana niistä samettisirkkunen.

Samettisirkkunen - Volatinia jacarina - Blue-black Grassquit


Preeriaturpiaalit liikkuivat pienessä parvessa nurmikolta ruokaa etsien.

Preeriaturpiaali - Sturnella magna - Eastern Meadowlark


Kalkkunakondori on Panamassa hyvin yleinen, muuttoaikoina niitä on massoittain. Kertaakaan en kuitenkaan nähnyt moista maassa tai puussa, vaan aina korkealla ilmassa kaartelemassa, parhaimmillaan kymmenittäin.

Kalkkunakondori - Cathartes aura - Turkey-Vulture


Pikkukondori tapaa lennellä kalkkunakondoria matalemmalla, joten siitä tuli vähän parempi kuva.

Pikkukondori - Cathartes burrovianus - Lesser Yellow-headed Vulture


Amerikantuulihaukan näin kahtena päivänä, molemmilla kerroilla istumassa sähkötolpassa täsmälleen samassa kohtaa. Lintukirjan mukaan se ei ole kovin yleinen Panamassa.

Amerikantuulihaukka - Falco sparverius - American Kestrel


Ja loppuun vielä hyvästit Panamasta pääsee jättämään panamannapsu.

Panamannapsu - Myiarchus panamensis - Panama Flycatcher


Kaikkiaan kuvattua tuli muistaakseni noin 65 lajia, kaikki hotellin läheisyydestä suhteellisen pienellä panostuksella. Pelkästään nähtyjä lajeja en laskenut tai kirjannut mitenkään.

Lisää kuviani Panamasta löytyy täältä!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Kyllä kentälle vain laskeutui kone silloin kun me lomailimme siellä. Laahustyranni oli tuolloin myös paikalla, upea lintu!

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta! No ei se kenttä sitten ihan hylätty taida olla, vaikka sellaiselta näyttikin. :)

    VastaaPoista