perjantai 13. huhtikuuta 2012

8.-9.4.2012 Pääsiäispyhät

Sunnuntaina päätin käydä katsomassa Yyterin lietteillä jos vaikka näkisi ristisorsia, jotka Tiiran mukaan olivat jo tulleet. Ulasoorin lammikoiden kohdalla piti pysähtyä, kun aamuaurinko osui niin kivasti pakkasaamun vesihöyryihin.

Sinisorsa - Anas platyrhynchos - Mallard

Seuraava stopppi tuli sitten Metsäkulman kohdalla kolmen metsäkauriin aterioidessa pellolla. Kuvat nappasin autonikkunasta ja matka jatkui.

Metsäkauris - Capreolus capreolus - roe deer

Lietteiden parkkipaikalle päästyäni korviin tulvahti jossain kauempana soidintavat teeret. Hakkuuaukealta kuului myös tuttu viserrys ja kohta huomasinkin punarinnan pienen kuusen latvassa, kevään eka!

Punarinta - Erithacus rubecula - Robin

Lietteillä oli vielä talvisen näköistä. Sulaakin oli jo ollut mutta -10 asteen pakkasyö piti huolen että kaikki sula oli uudessa jäässä.

Yyterin lietteet

Pari kurkea sentään pääsi kuvaan. 48 pulmusen parvi lensi myös ohi, julkaisukelpoista kuvaa ei tullut, mutta sellainen kuitenkin, josta sain laskettua lukumäärän.

Kurki - Grus grus - Crane

Maanantaina ajeltiin Hannun ja Mikan kanssa kevään ensimmäiselle Kuuminaisten retkelle. Tien kunto hieman epäilytti etukäteen, mutta ei sitä lunta enää paljoa ollut ja perille päästiin. Hiukan talvisen näköistä oli paikoin niemessäkin.

Kuuminainen

Jäimme niemennokkaan istuskelemaan ohi lentävien lintujen toivossa.

Jonkin verran lintuja lensikin ohi, pääasiassa tukkakoskeloja, haahkoja ja telkkiä.

Tukkakoskelo - Mergus serrator - Red-breasted Merganser

Haahka - Somateria mollissima - Eider

Telkkä - Bucephala clangula Goldeneye

Paras havainto oli yksinäinen alli, josta minulle tuli kuvapinna. 215. Suomessa kuvaamani lintulaji. Vaikka kaukaa lensikin, niin kyllä tuo lajikuvaksi kelpaa.

Alli - Clangula hyemalis - Long-tailed Duck

Vielä kauempaa lensi mustalintu, ja kuvakin on huono, mutta laitetaan nyt tänne dokumentiksi...

Mustalintu - Melanitta - nigra Scoter

Rantakivillä kävi pomppimassa myös luotokirviseltä näyttävä pikkulintu.

Luotokirvinen - Anthus petrosus - Rock Pipit

Paluumatkalla poikettiin vielä Preiviikin kalasatamassa. Kaikki linnut siellä olivat lähinnä kaukoputkietäisyydellä. Laitan nyt pari kuvaa lintulajeista, joita oikein mielelläni kuvaisin lähempää. Ohilentävät jouhisorsat ja todella kaukana uiskennelleet uivelot. Kuvassa näkyy 8 uiveloa (5 koirasta ja 3 naarasta) ja 5 tukkasotkaa.

Jouhisorsa - Anas acuta - Pintail

Uivelo - Mergellus albellus - Smew

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti