sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Pohjoisen reissu 2012 osa 4 - Trollfjord

Viimeisenä päivänä Lofooteilla oli toiveissa Merikotkaretkelle pääsy. Aamulla ajeltiin Svolvaerin torille katsomaan olisiko kyseiselle retkelle mahdollista päästä ja ilmeni että Lofoten Charterbåt:n alus oli juuri hetken kuluttua lähdössä. Äkkiä auto läheisen marketin parkkikselle ja mukaan klo 10 lähtöön. Hinta taisi olla 500 NOK ja kesto 3 tuntia.

Sää ei mitenkään erityisesti suosinut mutta eipä toisaalta tullut pahemmin vettäkään niskaan, joten ei voi valittaa. Kyllä hämärässäkin kuvia saa.

Matkan varrella veneestä nähtiin pari lunnia kauempana ja muutama ruokki lähti lentoon veneen edestä.

Ruokki - Alca torda - Razorbill

Huomasimme myös merikotkan laskeutuvan saaliineen rantakalliolle ja kippari ohjasi aluksen lähemmäs rantaa.

Merikotka - Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle

Trollfjordin kapeneville perukoille ajeli 1,5 tuntia. Palkintona päästiin katsomaan riskilöitä kalliojyrkänteellä.

Trollfjord

Riskilä - Cepphus grylle - Black Guillemot

Paluumatkalla päästiin varsinaiseen asiaan. Homma alkoi heittelemällä keksejä liikkuvasta veneestä. Eipä kestänyt kauaa kun veneen ympärillä seurasi parvi harmaalokkeja. Lokit olivat aika mukavasti hollilla muutaman metrin etäisyydellä. Lintuputkella tuli jo varsinaisia "lähilentokuvia". (kolmas kuva)

Harmaalokki - Larus argentatus - Herring Gull

Jonkin ajan kuluttua ensimmäinen merikotka ilmestyi tarkkailemaan tilannetta korkealle aluksen ylle. Merikotkan ilmestyttyä kippari heitti mereen kalan, jonka kotka sitten iski vedestä. Pääsimme näkemään kaksi kotkaa. Edellisellä retkellä kotkia ei kuulemma oltu nähty.

Merikotkaretken jälkeen lähdimme ajelemaan pois Lofooteilta. Paluumatkalta vielä pari nisäkäskuvaa. Norjan puolella hirvi sattui aika mukavasti hollille. Kärppä taas viiletti pitkin kalliota Norjan ja Ruotsin raja-asemalla. Havaintokuva siitäkin. Paalumatka kotiin menikin sitten enemmän tai vähemmän sateessa.

Hirvi - Alces alces - Eurasian elk

Kärppä - Mustela erminea - Mustela erminea

2 kommenttia:

  1. Minkälainen tuo käyttämäsi lintuputki on?

    VastaaPoista
  2. Kuvaan Canon 300mm f/2.8 L IS objektiivilla, yleensä 1.4x telejatkeen kera.

    VastaaPoista