sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

18.4.2010 Raumalt Porrii

Kiireinen viikko takana, lopulta ehdin hiukan kameraakin ulkoiluttamaan. Lintuja alkaa olla jo ihan mukavasti liikkeellä.
Alkuun lauantai-illalta iltaruskoa Rauman malliin.Aamusella heitin mukavassa auringonpaisteessa pikku kierroksen kuvien toivossa. Nurmikoilla voi jo tavata meriharakoita. Kuten multaisesta nokasta huomaa, ollaan siellä ruuan haussa.Räkättirastaita taas on jo vähän jokapuolella nurmikoilla ja teiden varsilla.Satamassa jäät ovat jo sulaneet ja vedessä uiskentelee mm. tukkasotkia.Satamasta irtosi myös uusi kuvapinna, selkälokki. Koko viime kesän aikana ei kertaakaan tätä taantunutta lokkilajia osunut hollille. Toista suomen mustaselkäistä lokkia, merilokkia on kyllä näkynyt paljonkin. Selkälokin erottaa merilokista paitsi keltaisista jaloista (merilokilla vaaleat harmaan-punertavat), myös siipien kärjissä olevista valkoisista laikuista. Kuten kuvasta näkyy, ovat ne selkälokilla vain pienet pisteet, kun taas merilokilla isommat laikut.Iltasella palattiin Poriin ja poikkesin Enäjärvellä, joka on myöskin luopunut jääpeitteestään. Vesilinnuista tuli kuvattua nokikana ja koiraspuolinen telkkä.

Sokeriksi pohjalle vielä Enäjärveltä paras harmaahaikarakuvani tähän mennessä. Kerrankin oli hyvät valot ja riittävän lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti