sunnuntai 30. toukokuuta 2010

28.-30.5.2010 Uusia lajeja

Viikonlopun aikana tuli kierreltyä useammassa paikassa ja kuvapinnojakin tuli 4 kpl. Toukokuu on vuoden parasta aikaa lintujen kuvaamiseen. Harvinaisuuksiakin taitaa liikkua enemmän kuin minään muuna vuodenaikana.
Tiesin etukäteen Halssissa majailevan viitasirkkalinnun (165) ja lintu löytyikin helposti. Laulu kuului jo tielle ja lyhyen kävelyn jälkeen näkyi jo etsimessä



Lauantaina aamulla "Levon putkelta" löytyi pikkusieppo. (166) Pikkusieppo muistuttaa aika paljon punarintaa, mutta rinnan oranssi alue on pienempi.



Levolta oli lyhyt matka Kirrisantaan Technipin altaalle. Altaalla oli nähty rantakurvi ja kyllähän se paikalla oli nytkin. Valitettavasti vain kaukoputkietäisyydellä, joten edes mikääntason havaintokuvaa ei ollut mahdollista saada. Onneksi altaalla oli sentään jänkäsirriäisiä. (167) Vaikka jänkäsirriäinen ei olekaan läheskään niin harvinainen kuin rantakurvi, niin kuvapinna siitä kuitenkin tuli.



Olihan siellä lietealtaalla paljon muitakin lintuja. Tyllejä, meriharakoita, naurulokkeja, punasotka, räyskä, valkoviklo jne. Ja tämä reunavalleilla seisoskellut kivitasku.



Useammman kerran olen jo koittanut kuvata Preiviikin kalarannassa parisen viikkoa oleillutta rastaskerttusta. (168) Tänään yrittäminen vihdoin palkittiin, kun lintu näyttäytyi kaislikon reunassa.



Itseasiassa lintuja oli nyt jo kaksi. Kuvan oikeassa reunassa näkyy toisen hahmo. Koiraan ahkera laulaminen oli siis tuottanut tulosta ja jos en ihan väärin ymmärrä, niin pesänrakennusvärkiltä tuo näyttää...



Tämä Preiviikin rusakko ilmeisesti todella luottaa suojaväriinsä, kun ihan aukealla paikalla tien vieressä makaili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti