tiistai 4. toukokuuta 2010

4.5.2010 Punakuiri ja pikkutikka

Tänään kohteina olivat Yyterin lietteet ja Teemuluoto. Lietteillä kaksi lajia oli heti selkeästi näkyvimmät. Punakuiri ja tylli.
Punakuiri pesii pohjoisen taigavyöhykkeen soilla ja tundralla, eli on täällä vain ohikulkija. Vanha koiras kesäpuvussa on komea ilmestys.Ilmeisesti hiukan nuorempi yksilö lennossa.Pikkuisia tyllejä kipitteli rannalla runsaasti.Lietteiden yli lensi pari pääskystäkin, haarapääsky ja törmäpääsky. Törmäpääskystä ehdin napata nipin napin julkaisukelpoisen kuvankin.Teemuluodossa sirkutteli runsaasti lintuja, mutta kuvia ei tullut kuin pikkutikoista. Kummastelin, kun selkeästi edessä olevasta puusta kuului koputusta, mutta mitään ei vaan näkynyt. Lopulta huomasin kolon.
Pesäkolon kovertamisessa on kova homma, joka lastu pitää myös heittää ulos reiästä.Naaraskin tuli paikalle katsomaan miten se homma edistyy.KOPS!Lopuksi vielä kotipihasarjaan muutama otos lisää.
Takapihan aidalla oli pulu.Tämä lienee puistokiitäjäinen.Portaalta vielä joku pikkuinen punainen hämähäkki. Jos joku tietää lajin, niin laittakaa kommentteihin. :)

Selkisi jo, kyseessä on samettipunkki.

2 kommenttia: