tiistai 26. huhtikuuta 2011

23.-24.4.2011 Paikkojen tarkistelua

Aamusella taas Kalloon. Jäitä riitti edelleen merellä, mutta suliakin kohtia sentään löytyy. Kevään viimeiset jäät selkämerellä taitavat tänä vuonna löytyä Porin edustalta. :) Touhujani seurattiin tarkasti kalliolta.

Kettu - Vulpes vulpes - Red Fox

Kallon rannalta löytyy edelleen melkoiset jäävallit.


Jäävallin päällä.


Linnusto koostui lahinnä telkistä haahkoista ja lokeista.

Telkkä - Bucephala clangula - Common Goldeneye

Kallosta tullessa ajattelin poiketa Kirrisannan lammikolla kuuntelemassa, olisiko kaulushaikara äänessä - ei ollut. Lammikolla uiskenteli nokikanoja ja muutama punasotka.

Punasotka - Aythya ferina - Common Pochard

Kotimatkalla kävin tsekkaamassa vielä Enäjärven tilanteen. Jäät ovat jo lähteneet, mutta vesi on varsin korkealla. Rantaan kuvauspaikoille ei ole oiekastaan mitään asiaa. Saappaanvarret loppuvat, ennenkuin pääsee risukoiden ohitse. Jospa tuo laskisi lähiviikkoina. Laulujoutsenesta onnistuin kuvan sentään nappaamaan.


Laulujoutsen - Cygnus cygnus - Whooper Swan

Sunnuntaina oli vain vähän aikaa aamulla, ja päätin käydä Viasveden hiekkakuopilla koittamassa kangaskiurua. Menomatkalla kävin toteamassa jäätilanteen Preiviikin kalarannassa. Ruskosuohaukka ohitti minut läheltä, mutta missasin kuvat.


Viasveden hiekkakuopat.


Kertaalleen onnistuin kangaskiurun näkemään, kuvasta ei tullut paras mahdollinen. Mielestäni tuossa kuitenkin näkyy tuntomerkit, eli leveät siivet ja lyhyt pyrstö. Kun vielä ottaa huomioon biotoopin, ei liene vaihtoehtoja. Kangaskiurusta kuvapinna 198.

Kangaskiuru - Lullula arborea - Woodlark

Ympäristö tuntui olevan myös hemppojen mieleen, niitä pyöri paikalla useita.

Hemppo - Carduelis cannabina - Linnet

Ja vielä vuodenpinnat:

104 Punasotka
105 Ruskosuohaukka
106 Kangaskiuru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti