keskiviikko 18. toukokuuta 2011

7.5.2011 Maakuntakierros

Karoliina ja Marko olivat käymässä Porissa, joten teimme porukalla pienen maakuntakierroksen. Ensin aamulla aloitettiin Kuuminaisten niemestä. Menomatkalla nähtiin tienvarressa teerikana. Ilma oli kaunis, mutta lintuja olisi voinut olla enemmänkin.

Teeri - Lyrurus tetrix - Black Grouse


Kuuminainen


Kyhmyjoutsen - Cygnus olor - Mute Swan


¨Lapintiira - Sterna paradisaea -Arctic Tern


Punakuiri - Limosa lapponica - Bar-tailed Godwit


Kuuminaisista tullessa poikettiin Leveäkarilla katsomassa keltavästäräkkejä. Niityllä oli myös oudomman näköinen harmaa lintu, jonka totesin lintukirjan avulla hiukan epätyypillisemmäksi harmaaksi luotokirviseksi.

Luotokirvinen - Anthus petrosus - Rock Pipit


Illemmalla käytiin katsomassa Pomarkun Isonevalla. Sääkset olivat jo tulleet pesälleen ja kuovit pitivät huolta äänimaailmasta, mutta pitkokset olivat purettu suurelta osin pois. Tornille asti sentään pääsi.

Isonevan soidensuojelualue


Kotimatkalle kierrettiin Ahlaisten ja maisematien kautta Meri-Poriin. Kirrisannassa kuvailtiin pikkulokkeja sekä käytiin kuuntelemassa kaulushaikaraa. Ja Meri-Porissahan ei voi käydä poikkeamatta Kallon kautta, varsinkaan illalla. :)

Pikkulokki - Hydrocoleus minutus - Little Gull


Kallo


Kotona oli vielä senverran valoa jäljellä, että päästiin nappaaman muutamat kurkikuvat pellolta.

2 kommenttia:

  1. Missä kurjet, blokkaajat putkineen oli mutta kurkien nökemiseen ei mielikuvitus riittänyt. Ehkä varsinaisella tietokoneella ois tullu kuvia mut Lumia 1020 muuten hyviä kuvia kyllä näkyi. T. Ari Halme ariehalme@gmail.com. Olen satunnainen bongari;putkia Ym välineet on vielä kaupassa.

    VastaaPoista
  2. Hyviä kuvia! Gemssi ja alppimurmelit ois kiva nähdä livenä alkuperäisessä elinympäristössään Alpeilla ja missä niitä luonnossa on upeita lintukuvia mm. Punakuirista ja isosirristä, harmi että paremmat putket linsseineen hankkimatta. T. Ari

    VastaaPoista