keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

11.3.2012 Herrainpäivillä

Tekee hieman tiukkaa keksiä lähiseudulta paikkoja, jossa ei ole lähiaikoina käynyt, ja josta voisi löytyä jotain mielenkiintoista kuvattavaa. Päätin sunnnuntaina käväistä Herrainpäivillä Krasöörannokan luotopolulla katsomassa onko talven ote yhtään hellittänyt.
Poikkesin menomatkalla Yyterin kautta. Kevätaurinko oli ainakin Yyterissä jo purrut dyyneihin, joiden huiput olivat paljastuneet lumen alta ja lahdellakin oli avovettä. Krasöörannokka näkyy lahden toisella puolella.

Yyteri


Voimakas luoteistuuli myllersi vettä ja jäitä voimakkaasti, enkä nähnyt merellä kuin yhden kyhmyjoutsenen.
Krasöörannokan luontopolun vanhasta kuusikosta löytyi kuitenkin pari kaunista pikkulintua poseeraamaan kameralle.

Töyhtötiainen - Lophophanes cristatus - Crested TitPuukiipijä - Certhia familiaris - TreecreeperTöyhtötiainen ja puukiipijä ovat tavallisia vanhojen metsien asukkeja, mutta Mäntyluodontien varresta löytyi täälläpäin hiukan harvalukuisempi lintu; lapinharakka eli isolepinkäinen. Autonikkunasta pääsinkin harvinaisen hyvälle hollille ja taisi tulla parhaat kuvat itselle ko. lajista.

Isolepinkäinen - Lanius excubitor - Northern Grey ShrikeMeri-Porin keikan lisäksi käväisin vielä Keskussairaalan luona vilkaisemassa hiljattain saapuneita mustavariksia. Meteli olikin kova kun mäntyjen latvoissa kisattiin pesäpaikoista ja reviireistä.
Mustavaristen tulo joukolla on varma kevään merkki, muutamassa viikossa seuraa jo monia muita lajeja perässä!

Mustavaris - Corvus frugilegus - Rook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti