keskiviikko 16. toukokuuta 2012

12.5.2012 Mustakurkku-uikku

Käväisin nappaamassa muutamat kuvat BirdLife Suomen vuoden linnusta, eli mustakurkku-uikusta. Birdlifen tarjoamaa lisätietoa löytyy Täältä

Mustakurkku-uikku - Podiceps auritus - Horned Grebe

Valkovuokkoja on juuri nyt paljon, etenkin teiden varsilla. Piti blogia varten käydä kuvaamassa. :) Ja kotimatkalla taisi olla eka kerta kun sain kuvattua kokomittaisen sateenkaaren. Maisema ei kyllä ole erikoinen, mutta ei sentään ole pahemmin taloja ja säkölankoja. :)

Valkovuokko - Anemone nemorosa

Seuraavassa sekalaisia kuvia viimeisen puolentoista viikon ajalta. Lapinsirkkuja tuli nähtyä kertaalleen Leveäkarilla, kuvia ei muuttajista kummempia tullut tänävuonna, mutta joku havaintokuva kuitenkin. Yhtenä ilta käytiin kävelyllä "Levon putkella" Meri-Porissa. Polun varrelta ikuistin golfkentän haapanan ja valkoposkihanhen. Kiva juttu oli ääntelyn perusteella löytynyt käenpiika, josta irtosi kuvapinna, 218. Suomessa kuvaamani laji. Parantamisen varaa kyllä jäi, sen verran korkealla se viihtyi. Rantakivillä seikkaileva metsäjänis on kuvattu Kuuminaisissa, lentävät ristisorsat taas Yyterin lietteillä (kuvassa ylin on naaras ja kaksi alempaa koiraita). Kalalokilla oli Halssissa jo yli viikko sitten haudonta täydessä vauhdissa. Kirjosieppo taas Toukarilta omenapuusta.

Lapinsirkku - Calcarius lapponicus - Lapland Longspur

Haapana - Anas penelope - Widgeon

Käenpiika - Jynx torquilla - Wryneck

Valkoposkihanhi - Branta leucopsis - Barnacle Goose

Metsäjänis - Lepus timidus - mountain hare

Ristisorsa - Tadorna tadorna - Shelduck

Kalalokki - Larus canus - Common Gull

Kirjosieppo - Ficedula hypoleuca - Pied Flycatcher

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti