lauantai 23. kesäkuuta 2012

21.-22.6.2012 Kehrääjiä ja kukkahämähäkkejä

Valoisten öiden aika on kehrääjien soidinaikaa ja poikkesimmme Mikan ja Hannun kanssa Makholman suunnalla kuvien toivossa. Hyvin kävikin ja onnistuin nappaamaan toistaiseksi parhaan kehrääjäkuvani. Eka kuva on otettu 23:43, eli n. 25 minuuttia auringonlaskun jälkeen. Sain myös ensimmäisen kuvani istuvasta kehrääjästä mutta siihen jäi vielä hiukan parantamisen varaa. :)

Kehrääjä - Caprimulgus europaeus - Nightjar

Takaisin ajellessa huomasin Vähäraumalla auton yli lentävän pöllön. Pysäytettiin auto ja saimmekin seurata sarvipöllön saalistusta öisellä niityllä. Kellon ollessa 1:13 oli sen verran vähissä valo, että kuvaaminen oli lähes mahdotonta. Jonkinlainen havaintokuva kuitenkin tuli.

Sarvipöllö - Asio otus - Long-eared Owl

Aattona olimme hiukan mökkeilemässä Eurassa. Läheltä löytyi pieni metsätie, jossa kasvoi runsaasti niittyleinikkiä. Heinähukan lisäksi löysin paikalta elämäni ensimmäiset kukkahämähäkit. Niitä oli useita suhteellisen pienellä alueella.

Heinähukka - Macrothylacia rubi - fox moth

Huolimatta kirkkaankeltaisista niittyleinikeistä ja siitä, että kukkahämähäkki pystyy vaihtamaan väriään, en kuitenkaan löytänyt yhtään kirkkaankeltaista yksilöä.

Kukkahämähäkki - Misumena vatia

Kukkahämähäkki voi olla aika arka ja menee helposti piiloon kukan alapinnalle. Hetken odottelun jälkeen se tulee takaisin kukalle ja asettuu vaanimaan pahaa-aavistamattomia hyönteisiä.

Kun asettuu "ruohonjuuritasolle" tarkastelemaan, sattuu silmiin kaikenlaista, hämähäkkejäkin monenlaisia, seuraavassa pari kuvaa yhdestä värikkäimmistä.

Tätä seuraava rapuhämähäkkiä luulin aluksi myös kukkahämähäkiksi, ennenkuin Mikko korjasi erheen. Tosin kukkahämähäkki kuuluu rapuhämähäkkeihin, ettei kaukana totuudesta oltu. :)

Rapuhämähäkki

Kärpäsiäkin pörrää monenlaisia ja korentoaikakin on jo alkanut. Valitettavasti lajinmäärityskuvat jäi kyseisestä korennosta ottamatta. Loppuun vielä metsätähtikuva.

Metsätähti - Trientalis europaea - Arctic starflower

1 kommentti:

  1. Onpa upeita kuvia! Näitä on ilo katsella.
    T. Sarianna

    VastaaPoista