maanantai 22. maaliskuuta 2010

20.-21.3.2010 Kevätmuuttoa odotellessa

Viikonlopun säät olivat taas mitä olivat. Lauantaina tuli tihkusadetta melkein koko päivän, eikä sunnuntaikaan paljon hienompi ollut. Lintuharrastajia tuntui olevan kuitenkin liikkeellä, tiukasti tähyilemässä pelloille kaukoputkillaan. Onhan kevätmuutto juuri alkamassa. Huolimatta siitä, että meri on täysin jäässä, ja pelloilla paljon lunta, on Satakunnassakin jo havaittu mm. ensimmäisiä joutsenia, haahkoja, merihanhia ja kiuruja.
Itse en kehnon sään vuoksi lähtenyt viikonlopun aikana Toukaria kauemmas, mutta kyllä sieltäkin joitain kuvia syntyi.

Toukarilla on viimeviikot majaillut hiiripöllö. Veikkaisin kyseessä olevan saman yksilön, kuin aiemmin kirjurinluodossa. Tälläkertaa pöllö istuikin heti tien lähellä ihan kohtuullisesti hollilla kuvattavaksi:Heti lintutornin vieressä olevasta puusta irtosi myös uusi kuvapinna. Isolepinkäisiä (vanhalta nimeltään lapinharakka) olen tähän asti nähnyt vain kaukaa, ja nyt siis ensimmäistä kertaa pääsin kuvausetäisyydelle:Lintutornin läheisyydessä pyörii myös tali- ja sinitiaisia, keltasirkkuja, sekä tiklejä ja viherpeippoja. Viimemainittuja koitin kuvata, mutta kuvat jäivät kaukaa otetuiksi ja hiukan heikkolaatuisiksi.

Tikli:Viherpeippo:Ruokintakäynnillä totesin punatulkkujen löytäneen paikalle. Saa nähdä tulivatko vain piipahtamaan, vai pääseekö näitä kauniita lintuja ihailemaan paikalla jatkossakin.
Tässä naaras:

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia havaintoja, varsinkin tuo isolepinkäinen ja sen vanha nimi, lapinharakka. Täytyypä ottaa selvää mikä tämä on lintujaan.
  Tikli on lintu, josta on vähän henk'kohtaista tietoa, joten tiedon hakuun myös sen osalta.

  VastaaPoista
 2. Toukarin ja Kirjurin linnut on eri yksilöitä. Eilenkin lähtiessäni Toukarista mihin pöllö jäi puuhun niin kirjurin yksilö oli paikallaan odottamassa tutussa puussaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista. Enpä tiennytkään, että kirjurin lintu on edelleen samalla paikalla. :) Kyllä täällä nyt hemmotellaan hiiripöllöistä kiinnostuneita, kun kaksi yksilöä talvehtii helpoissa paikoissa.

  VastaaPoista