sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

27.-28.3.2010 Kevätmuutto käynnissä!

Olipas taas säät viikonloppuna. Enemmän tai vähemmän tuli vettä, ja muutenkin sumuista ja harmaata. Mutta tällä kertaa se ei haitannut tunnelmaa niin paljon, koska muutto on päässyt alkuun, ja muutenkin tuli hyviä havaintoja. Pelloilla on vielä runsaasti lunta, mutta niin vain ensimmäiset lajit jo tunkevat tänne pohjolaan. Töyhtöhyypät, kottaraiset, kiurut ja sepelkyyhkyt on jo pelloilta löydettävissä. Muutamia laulujoutsenia tuli myös nähtyä lennossa.

Ensimmäisenä töyhtöhyyppä sateessa. Näitä oli aika runsaasti varsinkin Kyläsaaressa, sunnuntaina selkeästi enemmän jo kuin lauantaina.Kottaraisia löytyi myös Kyläsaaresta, jossa paikoin oli jo pälviä pellolla. Välillä istuivat sähkölangalla kauniisti rivissä, välillä taas pellossa.Sepelkyyhkyt olivat paljon liikkeessä ohi lentäen, tai sitten sähkölangalla istuskelemassa.Viikonlopulle osui myös kaksi ihan uutta kuvapinnaa, eli ensimmäiset kuvat lajeista. Lajit olivat 144. pulmunen, ja 145. ampuhaukka.

Pulmusia ei harmikseni päässyt pitkään ihailemaan. Linnut olivat kaukana pellossa ne huomatessani, ja samassa koko parvi pyyhälsikin jo peltoja pitkin näkymättömiin. Hienoja lintuja!Ampuhaukka taas nähtiin, kun se syöksyi kottaraisten kimppuun matalalla ja kovaa lentäen. Paisti jäi saamatta tällä kertaa, ja niin myös kuvat nopeasta tapahtumasta, onneksi haukka jäi lähistölle, ja jonkinlaiset kuvat tästäkin hienosta linnusta jäi kennolle.

Vielä yksi erikoinen luontohavainto tuli nähtyä. Kaukana pellolla kaksi rusakkoa tappelivat kuin vimmatut. Välillä mentiin mukkelis makkelis miten sattuu, ja tappelu jatkui pitkän aikaa, kunnes ne hävisivät näkyvistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti