keskiviikko 25. elokuuta 2010

22.8.2010 Lietteillä

Nyt ovat nuoret kahlaajat tulleet Yyterin lietteille. Lintuja onkin suhteellisen paljon, joten pienellä kärsivällisyydellä kuvia kyllä irtoaa. Runsas linnusto vetää ihmisiäkin runsaasti ja aamuisin sekä aamupäivisin käy rannalla melkoinen kuhina. Seuraavasta kuvasta voisi luulla, että paikalla oli joku suurempikin harvinaisuus...

(kuvat suurenevat klikkaamalla)
Alan tästälähin merkitsemään aina kuvan alle lajin nimen suomeksi, latinaksi ja englanniksi, ties vaikka joskus oppisi jotain...

Suurin osa kahlaajista on suosirrejä ja tyllejä. Tässä muutama potretti suosirreistä, jotka ovat helpoiten kuvattavissa, koska ovat vähiten arkoja.
Rinta rottingilla:


Suosirri - Calidris alpina - Dunlin

Ilmassa lentävä pisara paljastaa, että lintu on juuri nostanut nokkansa vedestä:Ja tässä sitä tongintaa:Ja toinen lietteiden tämänhetken valtalajeista, tylli. Tylleistä isompi osa oli vielä vanhoja, kuten tässä kuvassa oleva.


Tylli - Charadrius hiaticula - Ringed Plover

Vaikka nuorikin suokukko on kaunis lintu, on se aika vaatimaton verrattuna keväisiin pörhistelijöihin.


Suokukko - Philomachus pugnax - Ruff

Myös nuoria kuovisirrejä oli näkyvissä. Kuovisirrikin on melkoisen erilainen nuorena, kuin aiemmin tässä blogissa olleet vanhat punavatsaiset linnut.


Kuovisirri - Calidris ferruginea - Curlew Sandpiper

Uusia kuvapinnojakin on tullut pari. Ensimmäisenä nuori pikkusirri, (183) joka on nimensä mukaisesti todella pieni kahlaaja.


Pikkusirri - Calidris minuta - Little Stint

Lentoparven kuvaa tutkimalla löytyi myös pulmussirri. (184) Aivan kuvan keskimmäinen vaaleapäinen lintu, jolla on lyhyehkö lähes suora nokka, suomukuvioita selässä ja suhteellisen leveä valkea juova siiven yläpinnalla. Lisäksi parvessa on ainakin suosirrejä, tyllejä ja kuovisirrejä.


Pulmussirri - Calidris alba - Sanderling

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti