perjantai 6. elokuuta 2010

5.8.2010 Valassaaret

Päätettiin lähteä Mikan kanssa Valassaarille merenkurkkuun kuvaamaan ruokkeja ja riskilöitä. Ei muutakuin venetraileri auton perään ja menoksi aamukuudelta. Samalla tuli nähtyä ensimmäistä kertaa Raippaluodon silta. Silta on Suomen pisin, 1 045 metriä, ja olihan se ihan vaikuttava ajaa yli.



Matkaa jatkettiin Raippaluodon läpi Björköbyhyn ja sen luoteisrannalle Svedjehamnin kalasatamaan, josta saatiin vene vesille. Paikalla on myös komea näköalatorni, josta kuva on otettu.



Venematkaakin tuli vielä noin 10km, kunnes saavuimme merilintujen asuttamille luodoille. Kesällä luodoille nouseminen on pesimärauhan säilyttämiseksi kielletty, mutta elokuun alusta alkaen maihinnousu on luvallista. Tuuli matkalla oli aika navakkaa, joten onneksi löytyi suurinpiitein suojainen paikka rantautua, veneestä kuvaamista ei voinut ajatellakaan tuulen takia. Veneen äyskäröimisen jälkeen päästiin itse asiaan.



Tavoitelajeina oli siis ruokki ja riskilä. Ruokin suhteen kuvaaminen oli yhtä juhlaa, ohilentoja riitti.







Riskilä osoittautui paljon haasteellisemmaksi, onneksi sentään yksi ohilento osui lähelle, vaikkei niitä paljon näkynytkään.



Tässä riskilän poikanen kelluttelemassa.



Tavoitelajit siis tulivat hoidettua hienosti, ja kuvapinnat 181 ja 182 on tosiasia. Muihin luodolla näkyneisiin lintuihin lukeutuivat mm. kuovisirrit...



...ja luotokirviset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti