sunnuntai 16. tammikuuta 2011

15.1.2011 Pakkaspäivä

Pitkästä aikaa sattui viikonlopulle kirkas päivä. Samalla tuli sitten myös varsin kylmä päivä. Kotoa lähtiessä mittari näytti -26. Ennen auringonnousua taivaalla oli hienot kolmen kerroksen sävyt.



Suuntasimme Mikon kanssa Pinomäkeen ottamaan auringonnousu vastaan.





Kun valoa alkoi olla enemmän, suuntasimme pitkälinjalle Carduelis-parvea katsomaan. (varpuslintusuku, johon kuuluu mm. tiklit hempot ja urpiaiset) Tälläkertaa parvi lenteli kauempana pellolla, joten mitään kummempia kuvia ei tullut. Muutama yli lentävä tikli vain.



Kun ei Pinomäeltä lintukuvia irronnut, päätettiin käväistä Santakankaan kaatopaikalla. Ilmeisesti kova pakkanen aiheutti sen, että paikalla ei tavallisesta poiketen näkynyt ensimmäistäkään lokkia. Myös merikotkat loistivat poissaolollaan. Kanahaukka sentään näkyi vilahdukselta. Kuvia ei tullut kuin naakkojen, varisten ja korppien muodostamasta parvesta.



Kotimatkalla poikettiin vielä Kirjurinluodon kautta ja olihan se hiiripöllö kotosalla. Ei vaan vieläkään ymmärrä tulla yhtään alemmas sieltä puun latvasta. Valo sentään oli hyvä, joten kuvasta tuli kohtuullinen.


Hiiripöllö - Surnia ulula - Northern Hawk Owl

Vuodenpinnalistan päivitys:

33 Helmipöllö
34 Kanahaukka
35 Korppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti