maanantai 3. tammikuuta 2011

2.1.2011 Valokuvanäyttely ja tundraurpiainen

Valokuvanäyttely Kokemäenjoesta ja sen luonnosta on edennyt Ulvilan kirjastoon, jossa kuvat ovat esillä 4.-21.1.2011 Ulvilassa pitäisi olla suuri tila kuvia varten, joten minunkin kuviani pitäisi olla enemmän esillä, kuin Porissa oli syksyllä.

Sunnuntaina ulkoiluretki oli suunnattu Pinomäkeen Pitkälinjalle. Ajoin kuitenkin mennessä Kirjurinluodon kautta ja tällä kertaa hiiripöllö istuskeli Raatimiehenluodossa lähempänä länsitietä. Päivällä näin vielä toisen Toukarilla, eli Porissa oleskelee ainakin kaksi yksilöä tällä hetkellä. Kirjurinluodon sillalla törmäsin komiaan tilhiparveen, josta näppäsin nopeasti muutaman kuvan.


Tilhi - Bombycilla garrulus - Bohemian Waxwing

Aluksi Pinomäessä näytti aivan tyhjältä. Pienen odottelun jälkeen pellolla kulkeville sähkölangoille alkoi kuitenkin kertyä lintuja, ja lopulta oli koossa mahtava parvi mm. tiklejä, urpiaisia ja hemppoja. Linnut parveilivat pellon yllä vaihtaen vähän väliä ruokailupaikkaa. Parvi oli todella upea, eikä vähiten tiklien ansiosta, joiden värit tulevat hienosti esiin lennossa. Seuraavasta kuvasta pitäisi tiklien lisäksi löytyä ainakin 7 urpiaista, 3 vihervarpusta ja 3 hemppoa.


Tikli - Carduelis carduelis - European Goldfinch
Urpiainen - Carduelis flammea - Common Redpoll
Hemppo - Carduelis cannabina - Linnet
Vihervarpunen - Carduelis spinus- Eurasian Siskin


Seuraavassa näkyy jo kunnon sekaparvi, hemppojakin lienee näkyvissä parisenkymmentä, urpiaisia ja tiklejä enemmän.Ja vielä yksi, jossa linnut näkyvät hiukan lähempää. Päivää aiemmin paikalta oli havainto myös vuorihemposta, mutta tälläkertaa moista lintua ei tainnut olla paikalla. Porukkamme otti parvesta yhteensä satoja kuvia, eikä sellaista löytynyt yhdestäkään.Parvessa oli mukana myös muutama tudraurpiainen, ja onnekkaasti yksi sattui laskeutumaan langalle kohtuulliselle kuvaushollille. Tundraurpiaisesta irtosi kuvapinna nro 190.


Tundraurpiainen - Carduelis hornemanni - Arctic Redpoll

Paikalla oli myös muutama peippo, joka ei lienee tähän aikaan vuodesta enää kauhean yleinen, ainakaan näin kovana talvena.


Peippo - Fringilla coelebs - Chaffinch

Kävin vielä Toukarilla huoltamassa ruokintani, ja nappasin lähikuvan käpytikasta.


Käpytikka - Dendrocopos major - Great Spotted Woodpecker

Vuodenpinnatkin karttuivat taas mukavasti tässä päivitys tilanteeseen.

17 Tilhi
18 Peippo
19 Tikli
20 Tundraurpiainen
21 Hemppo
22 Vihervarpunen
23 Naakka
24 Kesykyyhky
25 Käpytikka
26 Sinisorsa

2 kommenttia: