sunnuntai 23. tammikuuta 2011

22.-23.1.2011 Aurinkoinen viikonloppu

Lauantai valkeni kylmänä ja sumuisena. Tosin sumua esiintyi hyvin paikallisesti, varsinkin aukeilla paikoilla. Aamun kultainen aurinko saa usvaisen taivaan näyttämään komealta, kunhan on sijoittunut katselemaan sopivaan paikkaan. Tässätapauksessa Ahlaisissa.Yöllä oli taas tullut mukavasti lisää lunta, eikä Ahlaisten Lampinkoski kai voisi enää talvisemmalta näyttää. Tämä kuva sillalta alavirtaan päin.Koskikarojakin oli toki paikalla, mutta kuvat jäivät edelleen kaukaa otetuiksi.


Koskikara - Cinclus cinclus - White-throated Dipper

Lampinkoskelta siirryttiin Mikan kanssa Noormakunkoskelle, sielläkin on aiempina talvina koskira näkynyt, mutta ei tälläkertaa. Piti sitten kuvailla koskea ja auringonsäteitä.Sunnuntaina painelin aamulla Etelärannan lintutornille Preiviikinlahden rannalle. Mikalle kiitos viiksitimalivinkistä. Aamu oli taas raikas -15 pakkasessa. Etelärannan torniin pääsee myös pyörätuolilla.Timalit löytyivät helposti läheltä tornia. Lintuja oli neljä, kaksi kumpaakin sukupuolta. Aamuaurinko valaisi pehmeästi läpi usvan, joten timalien kuvailu sujui kerrankin mukavasti.


Viiksitimali - Panurus biarmicus - Bearded Reedling
Pois lähtiessä piipahdin uteliaisuuttani Kallossa. Meri oli auki, mutta täysin linnuton. Tosin en jäänyt katselemaan kuin muutamaksi minuutiksi. Ainoastaan Reposaaren suunnassa näkyi lentelevän muutama harmaalokki. Ajolenkki kuitenkin kannatti, Yyterin Teboilin kohdalla nimittäin oli todella upea haloilmiö sivuaurinkojen kera. Enpä muista vastaavaa ennen nähneenikään.Ennen kotiin menoa kävin vielä Toukarilla hoitamassa ruokintaa, ja iloinen yllätys oli kaksi kuusitiaista!


Kuusitiainen - Parus ater - Coal Tit

Vuodenpinnat karttuivat vikksitimalin ja kuusitiasen lisäksi myös mustarastaalla, jollainen sattui lentämään ihan kotitalon nurkalla Pormestarinluodossa.

36 Viiksitimali
37 Kuusitiainen
38 Mustarastas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti