maanantai 17. lokakuuta 2011

15.10.2011 Syksyistä menoa

Ensimmäiset pakkasaamut on koettu ja lauantaina kävin aamusella Toukarin vanhalla kaatopaikalla kurkkaamassa miltä syksy näyttää. Kasvillisuus oli nätisti kuurassa ennenkuin aurinko pääsi lämmittämään.


Linnusto oli jo varsin talvista. Pusikoissa pyöri talitiaisia, sinitiaisia, hömötiaisia, urpiaisia ja punatulkkuja.

Urpiainen - Carduelis flammea - Redpoll


Hömötiainen - Parus montanus - Willow Tit


Pari lintua oli vielä muistuttamassa menneestä kesästä, risukossa pyörivä punarinta ja hetken paikalla viivähtänyt rautiainen.

Rautiainen - Prunella modularis - Dunnock


7.10.2011

Reilu viikko sitten käväistiin Mikan kanssa Meri-Porissa katsomassa hirmumyrsky Ofelian rippeitä, jotka aiheuttivat Suomeenkin vielä ihan kunnon tuulia.
Aloitimme Reposaaren aallonmurtajalta ja paikalla oli monia muitakin aaltojen ihailijoita, kuten tämä tuntematon näppäilijä.


Myrskykuvien ottamisessa on omat haasteensa. Kuvauskaluston kuivana pitäminen on vaikeaa ja etulinssi tahtoi olla vesipisaroilla kokoajan ilmassa lentävien pärskeiden takia.


Monenlaista pärskekuvaa koitimmekin sitten ikuistaa kennolle.Mika työssä vielä hetken ennekuin lähdimme Siikarantaan ottamaan auringonlaskua vastaan.


Siikarantaan saavuttiin juuri sopivasti parhaisiin iltataivaan sävyihin. Taustalla Kaija.


Iltaruskossa jatkettiin vielä aaltojen ja pärskeiden kuvaamista. Ruutuja tuli yhteesä yli 600, kameran piti antaa laulaa kun oli kerrankin olosuhteet kohdillaan.


Välillä tuli vettä syliin asti. :)


Pimeän tullen napattiin vielä muutamat pidemmän valotuksen ruudut kuohuvasta merestä.


8.10.2011

Laajasti uutisoitu Draconidien meteoriparvi houkutteli minutkin iltasella kameran kanssa ulkosalle. Paljon tuli tähdenlentoja nähtyäkin, mutta kuvaan niiden pyydystäminen oli varsin hankalaa, vilahdukset olivat useimmiten kuitenkin niin himmeitä. Jonkinlainen muisto tapahtumasta kuitenkin jäi käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti