torstai 27. lokakuuta 2011

23.10.2011 Ruokintamysteeri

Syksyn linturuokintaa on taas tullut aloiteltua. Ensimmäisillä kerroilla aiheutti ihmetystä, kun joku tai jokin kävi aina öisin vetämässä ruokintatelineen kallelleen. Mietin, että ei kai nyt sentään kukaan ihminen siellä käy ja päädyin siihen, että sen täytyy olla kauris, jota kiinnostaa auringonkukansiemenet. Koitin tukea pömpeliä parilla kepilla etureunasta, mutta ei auttanut.


Mysteeri piti tietysti selvittää ja asetin paikalle riistakameran. Kamera toimii liiketunnistimella ja valaisee kohteen infrapunaledeillä, joiden valo ei ole silmin nähtävissä. Uudet siemenet vain automaattiin ja "tihutöiden" tekijät jäivät välittömästi nalkkiin. =) Mäyriksi siis osoittautuivat ja melkoinen yllätyshän se oli. Ei ole ollut hajuakaan, että sellaisiakin tontin nurkissa öisin pyörii.

Mäyrä - Meles meles - Badger


Tässä yövieraat tonkimassa ruohijen joukosta siemeniä. Mäyrä eli metsäsika on aika kookas otus, ruumiin pituus 65-85 cm. Mäyrä on melko kaikkiruokainen ja valmistautuu talviunille juuri näihin aikoihin.


Vasta kun automaatti oli tuettu takareunastaakin paikalleen, se alkoi pysyä paikoillaan. Mäyrien lisäksi ruokinnalla on käynyt muitakin yöllisiä otuksia. Seuraavassa kuvassa supikoira.

Supikoira - Nyctereutes procyonoides - raccoon dog


Tästä otuksesta en ole kyllä ollenkaan varman mikä se voisi olla?


Kertaalleen olen kerinnyt kameran kanssa hiukan kuvaamaan paikalla. Seuraavassa muutamia ruokintapaikan vieraista.

Punatulkku - Pyrrhula pyrrhula - BullfinchViherpeippo - Carduelis chloris - Greenfinch


Pikkuvarpunen - Passer montanus - Tree Sparrow


Orava - Sciurus vulgaris - red squirrel

2 kommenttia:

  1. Kiitos, erittäin mielenkiintoista! Ja jotenkin huvittavaakin, harvalla tosiaan tullee mieleen että mitä vieraita lintulaudalla käy, äkkiseltään tulee mieleen ettei tuo ole Suomen ainoa linturuokinta jossa käy yöllisiä vieraita :).

    Nisäkkäitä en tunne, mutta voisiko se tunnistamatta jäänyt elikko olla myös supi?

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta! Tosiaan mielenkiintoista kyllä seurailla noita öisiä vierailijoita. Laitan varmaankin jossain vaiheessa blogiin lisää riistakameran satoa.

    Supin lisäksi tuli mieleen josko tuo tunnistamaton olisi ihan vaan kissa.

    VastaaPoista