tiistai 4. lokakuuta 2011

1.10.2011 Kuikkia Valkjärvellä

Pääsin lauantaina Mikon vieraaksi Valkjärvelle käymään. Valkjärvi on kirkasvetinen ja karu lähdejärvi ja siten kuikkien mieleen. Kuikasta olen onnistunut aiemmin saaman kohtuulliselta etäisyydeltä oikeastaan vain lentokuvia, joten toiveet olivat korkealla. Epävarmaa tosin oli, että olisivatko kuikat jo lähteneet muutolle vai vieläkö niitä järveltä löytyisi.
Puitteet olivat ainakin sikäli kunnossa, että ruska on juuri parhaimillaan.


Jonkin verran ehdittiin soudella, ennekuin löydettiin eka vedessä uisketeleva kuikka. Lentäviä ehdittiin sitä ennen jo nähdä muutama.

Kuikka - Gavia arctica - Black-throated Loon


Kyseistä kuikkaa emme kuitenkaan päässeet lähemmäs, kun se jo päätti ottaa siivet alleen ohittaen veneemme ihan kohtuulliselta etäisyydeltä. Suurin osa kuvista meni yllättävässä tilanteessa pieleen, mutta onneksi joku sentään onnistui.


Lisää soutelua pitkin järven selkää ja kohta löytyikin pari kappaletta kuikkia, jotka päästivät soutelemaan kuvausetäisyydelle.


Pian kuikat erosivat, mutta toinen sattui nousemaan sukelluksesta unelmapaikkaan: mukavalle etäisyydelle vasten ruskaloistossa kylpevää saaren rantaa.
Tätä kuvaa lähdin hakemaan. :)


Vielä viime vilkutukset kuikalta. Mikolle ja hänen perheelleen kiitokset vieraanvaraisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti