keskiviikko 28. syyskuuta 2011

24.9.2011 Yyterissä

Karoliina ja Marko olivat taas Porissa käymässä, joten painuimme lauantai-aamuna yhdessä kuvailemaan. Suuntasimme kohti Yyterin lietteitä kahlaajien toivossa, vaikka tiedossa olikin veden korkeuden pyörineen viimeaikoina +30cm tienoilla.
Eka lintuhavainto irtosi heti parkkipaikalta, pyyn istuskellessa tiellä.

Pyy - Tetrastes bonasia - Hazel Grouse


Korkeallahan se vesi sitten olikin. Vaikkei vesi nyt metsänreunaan asti ulottunutkaan, niin pitkospuiden päästä ei huvittanut lähteä kahlaamaan minnekään.

Yyterin lietteet


Lähellä oleskeli pari laulujoutsenta. Hieman alkaa laji kärsiä inflaatiota, kun niitä on aina "joka paikassa", mutta laitetaan nyt taas kuva kuitenkin. :)

Laulujoutsen - Cygnus cygnus - Whooper Swan


Hiukan kahlailimme niityn reunaa, pieni suosirriparvi lenteli rauhattomasti edestakaisin, jonka lisäksi nähtiin muutama nuori kapustarinta ja tundrakurmitsa.
Niityltä lähti lentoon myös taivaanvuohia, sekä mahdollisesti jänkäkurppa tai pari. Jänkäkurppaepäily johtuu vain siitä, että pari kertaa heinikosta karkuun lähtenyt lintu laskeutui muutaman kymmenen metrin päähän, kun taivaanvuohet yleensä lähtevät kokonaan pois. Kunnollisia kuvia ei kuitenkaan tullut, joista voisi mitään jälkeenpäin määrittää.


Tundrakurmitsa - Pluvialis squatarola - Grey Plover


Kun ei lietteillä homma sujunut, päätimme siirtyä Yyterin lomakylän kautta hiekoille ja siitä rantaa pitkin Munakarin säikälle. Lomakylän kohdalla ei vielä rannalla kahlaajia näkynyt, ranta on niille liian puhdas. Vähän kauempana alkoi sitten jo olla kaikenlaista meren tuomaa.

Kilkki - Saduria entomon


Kohta sitten alkoi jo tulla kahlaajia vastaan. Paikalla oli suosirrejä tyllejä ja muutama isosirri. Luonnollisesti mielenkiintomme kohteena oli isosirrit, ja pääsimme ihan hyvin hollille.

Isosirri - Calidris canutus - Red KnotYhdessä kohtaa oli meri tuonut paljon pieniä simpukoita rantaan ja ne tuntuivat kiinnostavan myös isosirriä.Ruokailun lomassa piti myös aina välillä vähän venytellä siipiä.


Pari kappaletta iloisia kahlaajakuvaajia. :)


Pitihän se västäräkkikin kuvata, kun kerran ihan linssin eteen tuli. Noh, enpä ole ennen kuvannut västäräkkiä simpukoiden kera. :)

Västäräkki - Motacilla alba - White Wagtail


Korkean veden takia Munakarin säikästä ei ollut näkyvissä kuin pieni pala. Matalalla vedellä Munakarille on mahdollista kahlata, nyt ei näkymä pahemmin houkutellut yrittämään...

Munakari


Säikän toiselta puolelta löytyi yksinäinen nuori punakuiri.

Punakuiri - Limosa lapponica - Bar-tailed Godwit


Merikotkakin kävi kaartelemassa rannan yllä. On se vaan niin mahtava lintu, että aina sen näkeminen jaksaa sykähdyttää.

Merikotka - Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle


Takaisin kävellessä kuvattiin vielä vähän nuorta kesyä tylliä. Tyllikuvia on tainnut mulla olla viimeaikoina vähän joka bloggauksessa, mutta tässä on sentään kuplia jaloissa! :)

Tylli - Charadrius hiaticula - Ringed Plover


Jossain vaiheessa rannalla on tuuleskellut aika runsaastikin, kun katsoo heinien aiheuttamia jälkiä hiekassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti