perjantai 9. syyskuuta 2011

6.9.2011 Isosirrin jäljillä

Edelliseltä lietteiden käynniltä jäi pahasti kaivelemaan isosirrin puute, tiiran mukaan tuotakin lajia on kuitenkin päivittäin viimeaikoina paikalla havaittu. Varsinkin kun aiemmat kuvani isosirristä on suoraan sanottuna surkeita. Eipä muutakuin tiistai-iltana asiaa korjaamaan. Etelänpuoleinen tuuli oli aika navakka ja vesi korkealla, noin +15. Kahlaamiseksi siis meni.
Heti pitkospuiden päässä odotteli iso joukko laulujoutsenia. Sateisen päivän jälkeen selkenevässä illassa aurinko osui joutseniin mukavan näköisesti.

Laulujoutsen - Cygnus cygnus - Whooper Swan


Kauempana lahdella olevalle vedenalaiselle hiekkasärkälle oli kerääntynyt paljon lintuja, joutsenia, hanhia, sorsia, lokkeja, räyskiä ja kahlaajia.


Korkean veden takia kahlaajia ei lietteiden pitkospuiden lähistöllä näkynyt ollenkaan, joten jatkoin samantien eteenpäin. Matkan varrella ruovikosta nousi harmaahaikaroita.

Harmaahaikara - Ardea cinerea - Grey Heron


Ihan lietteiden perälle asti päästyäni alkoi jo näyttää pahalta, kun juuri mitään kahlaajia ei näkynyt. Varsinaista lietettä ei ollut näkyvissä missään, mutta muutama pieni hiekkasärkkä oli vielä kuivilla. Kahlaajista näytti paikalla olevan tyllejä, pikkusirrejä ja suosirrejä. Olin jo luovuttamassa isosirrien suhteen, kun niitä yhtäkkiä putkahti jostain 4kpl. Ei muutakuin "kyttäysasemiin" ja kyllähän ne kuvat sitten hoituivat.

Isosirri - Calidris canutus - Knot


Kärsivällisen odottelun jälkeen sain lajin ihan lähikuvaetäisyydelle.


Hiekka nokassa aivastuttaa? :)


Suomessa tavattavista sirreistä suurin ja pienin yhteiskuvassa. Isosirri ja pikkusirri.


Silloin tällöin ohi lensi sorsia, tässä ilmeisesti naaras jouhisorsa.

Jouhisorsa - Anas acuta - Pintail


Ja vielä lentokuva naurulokista, ei sen kummempaa.

Naurulokki - Larus ridibundus - Black-headed Gull

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti