sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

13.6.2010 Sunnuntaipäivän kuvailuja

Parempien ideoiden puutteessa tuli käväistyä vanhoilla tutuilla paikoilla. Leveäkarissa ja Kirrisannassa. Leveäkarissa tutut lajit; kiurut, punajalkaviklot sekä tietysti keltavästäräkki.Niityille on myös saapuneet kesäiset laiduntajat, lehmät ja lampaat.Kirrisannassa ei tälläkertaa näkynyt kaulushaikaraa. Kauempana lensi pari ruskosuohaukkaa, ja nuolihaukka, mutta nämä olivat turhan kaukana kuvattavaksi. Pusikoissa sentään oli muutama pajusirkku.Kun ei lintuja oikein ollut, olikin hyvää aikaa kuvata korentoja, ja parit kukat. Nämä ovat tytönkorentoja, mahdollisesti sirotytönkorentoja, mutta vannomaan en mene. Toisella näyttäisi olevan muniakin kyydissä.

Tienpenkereeltä löytyi muunmuassa kukkivia punakoisoja ja heinätähtimöitä.2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Onneksi sain vihiä tästä blogista. Olemme koulun (luonto- ja ympäristöala) kanssa retkeilleet kevään ja alkukesän aikana Porin lintukohteissa (Yyterin lietteet, Leveäkari, Teemuluoto, Enäjärvi, Fleiviiki). Joissain näistä eläimet tekevät arvokasta maisemanhoitotyötä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Mielessä onkin ollut tehdä erikseen Porin seudun luontokohteista katsauksia maisemakuvineen ja tietoineen. Jos sitä lomalla sitten...

    VastaaPoista