lauantai 26. kesäkuuta 2010

24.6.2010 Kehrääjäreissut

Tällä viikolla käytiin kolmesti yrittämässä kuvia kehrääjästä. Ensimmäinen paikka oli Viasveden hiekkakuopat. Paikan asukkaisiin kuuluvat mm. törmäpääsky, kangaskiuru ja kuvan pikkutylli. Pikkutyllin erottaa tyllistä helposti oranssin silmärenkaan avulla, joka tylliltä puuttuu.



Auringon lähestyessä laskuaan lentelevät lehtokurpat kuoppien yli "kurnuttaen". Lehtokurpasta ei minulla ollutkaan aiemmin kuvaa, joten tästä kuvapinna 173.



Vähintäänkin haasteelliseksi kehrääjän kuvaamisen tekee se, että kehrääjä lähtee liikkeelle vasta auringon laskettua, kun hämärä saapuu.



Viasvedeltä kyllä löytyi kehrääjä ja jonkilainen kuvakin tuli, mutta paremmaksi paikaksi osoittautui Makholma. Nämä parhaiten onnistuneet kuvat on otettu ensimmäisellä kahdesta Makholman reissusta ja hiukan puolenyön jälkeen. Kehrääjästä kuvapinna 174.



4 kommenttia:

  1. Hienot kehrääjä kuvat olet ottanut. Saako udella millä vehkeillä kuvat otit?.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset. Laitteina on Canon 7D ja EF 300/2.8 USM (vanhenpi vakaajaton malli)

    VastaaPoista
  3. Eli onnistuisi myös omilla, Nikon D3 ja vanha 300/2.8

    VastaaPoista
  4. Juu ei se laitteista kiinni jää. Pitää vain olla heti paikalla, kun kehrääjä aloittaa ääntelyn, hiukan auringonlaskun jälkeen. Kauaa aikaa siinä ei ole, kun alkaa jo hämärtää liikaakin.

    VastaaPoista