maanantai 7. kesäkuuta 2010

5.-6.6.2010 Kaulushaikara

Viikonlopun kuvailuja. Muutto on ohi tältä keväältä, joten lintujen määrätkin ovat käyneet huomattavasti pienemmiksi. Osaksi johtuu siitä, että monet lajit muuttuvat varsin huomaamattomiksi pesinnän aikana. Toukarin vanhalta kaatopaikalta löytyy kuitenkin kuvattavaa.
Tässä satakieli on harvinaisen avoimesti auringonpaisteessa laulamassa.Samalla paikalla lauloi kultarinta. Kultarinta laulaa yleensä korkealla koivussa, tässä vähän matalammalla, ja juuri ja juuri lehvästön välistä näkyvissä.Vesilinnuillakin taitaa jo kaikilla olla poikaset. Nokikanan poikanen on varsin veikeän näköinen. Kuvattu Kirrisannassa.Kirrisannassa sain kuvattua myös kaulushaikaran. Harmikseni huomasin linnun vasta kun se oli juuri laskeutumassa kaislikkoon, mutta kuvapinna numero 170 on tosiasia. Kaulushaikara on helppo kuulla sopivalla paikalla, mutta vaikea nähdä.Kirrisannan lammikoilla on myös runsaasti korentoja. Tämä lienee vaskikorento, tummaa vedenpintaa vasten kuvattuna.Muutama "ötökkäkuva" Toukarilta. Syreenit on juuri parhaillaan kukassa, ja houkuttelevat myös hyönteisiä.
Kuparikuoriainen näyttää pitävän syreeneistä.Tässä naaraspuolinen skorpionikorento. Laji on saanut nimensä koiraalla olevasta skorpionin pistimen kaltaisesta peräpäästä.Lopuksi vielä voikukalla aterioiva lanttuperhonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti